Over ons

Ontstaan

In het werkjaar 2011 – 2012 werd gestart met een nauwe samenwerking tussen de groepen Chiro HeFa en Chiro Bijstand. Een samenwerking die voor beide groepen noodzakelijk was door een daling van zowel het aantal leden als leiding.
Gedurende dat werkjaar is er door de leiding hard aan gewerkt om naar elkaar toe te groeien en is er geprobeerd om een basis te leggen voor de toekomst.

Het moet gezegd : de leiding heeft hier mooi werk verricht want op het kamp 2012 te Rillaar stond er één groep en in die groep kon je een vertrouwde eensgezinde Chiro-geest terugvinden. Een mooie basis werd gelegd om nu op verder te werken. Daarom is er dan ook binnen de leidingsploeg beslist om vanaf dan verder te gaan.

Wat te doen met de naam was een van de moeilijkste vragen, gezien aan de namen van beide groepen flink wat geschiedenis en herinneringen hangen. Om echter duidelijk het signaal te geven dat we als één geheel een nieuwe start willen nemen, is er met de leidingsploeg gekozen voor een totaal nieuwe naam :

Chiro Feniks

Vooral omdat we als groep, net zoals de mythische vogel, jong en fris uit onze eigen as willen herrijzen. De nieuwe naam is dus vooral ook een teken voor een nieuwe start, een nieuw elan.

Wil dat zeggen dat we het verleden overboord zetten? Zeker niet. Elk van de groepen heeft zijn eigen verleden en tradities en die proberen we in de nieuwe groep zoveel mogelijk te bewaren. We proberen te werken vanuit respect voor het verleden, maar met oog voor de toekomst. 

We weten dat we tot nu toe als Chiro Bijstand en/of Chiro HeFa steeds op jullie trouwe steun konden rekenen en hopen dat we dat in de toekomst als  Chiro Feniks nog steeds kunnen doen.

Vriendelijke Chirogroeten,

Donald en Ludwig
VB’s Chiro Feniks